Menu Sylwestrowe 2014

Krem z marchwi z imbirem i curry

Polędwiczki w sosie szpinakowo-śmietanowym

Purée z ziemniaków i selera

 

Ciasto, kawa, herbata  (dostępne po obiedzie do końca zabawy)

 

Śledź w oleju po staropolsku

Sałatka Caprese

Sałatka grecka

Carpaccio z szynki parmeńskiej z rukolą i parmezanem

Befsztyk tatarski

Sałaka jarzynowa tradycyjna zawijana w szynce ze szparagami w sosie bernet

Galantyna drobiowa i wieprzowa z warzywami

Półmisek śródziemnomorski:

owoce morza, pasta z avocado, grzanki z koktajlem z krewetek,

ser pleśniowy z żurawiną, łosoś na pierzynie chrzanowo-śmietanowej

Patera rozmaitości:

pieczeń staropolska z sosem pieprzowym, roladka z polędwiczki z miksem

warzywnym, rolada szpinakowa z serem mascarpone, poduszeczki z ciasta francuskiego

z łososiem lub wątróbką, pasztet Wielkopolski, jajka z majonezem i kawiorem

Gulasz z ciepłymi bułkami

Golonka z kapustą

Szaszłyki

Barszcz

Dodatkowe atrakcje:

Fontanna czekoladowa

Stół wiejski pełen pysznych wędlin ze smalcem i ogórkiem

Na świeżym powietrzu w barze grillowym (w godzinach 21.30-22.30):

Udziec pieczony z pysznymi dipami

Bigos po staropolsku z grzybami

Grzaniec galicyjski

*W  cenie menu napoje owocowe oraz 0,5l wódki krajowej na parę